01.10.2020

PANTENE

P&G markası Pantene, Pi Kadın Kanserleri Derneği ile yeni bir projeye başlıyor!
Kemoterapi sürecinde saçını kaybeden kadınlara

‘UZUN VE GÜÇLÜ BİR HAYAT’ DESTEĞİ

Dünyanın bir numaralı* saç bakım markası Pantene, Pi Kadın Kanserleri Derneği ile “Uzun ve Güçlü Bir Hayat” projesine start verdi. ‘Birlikte Daha Güçlüyüz’ sloganıyla yola çıkılan projede kemoterapi nedeniyle saçını kaybeden kadınlara peruk bağışı yapılacak.

Pantene

P&G markası Pantene, yeni Pro-V Miracles Uzun ve Güçlü ailesi ile her kadının hayalindeki uzun ve güçlü saçlara sahip olmasını amaçlarken, kanserle mücadele eden ve kemoterapi tedavisi sürecinde saçlarını kaybeden güçlü kadınların yanlarında olmak için Pembe İzler Kadın Kanserleri Derneği ile bir araya geliyor.

Pantene, 2014 yılından bu yana kadın kanserleri ile savaşan kadınların tedavi sürecinde ve sonrasında en önemli destekçileri olan Pİ Kadın Kanserleri Derneği ile imza attığı Uzun ve Güçlü Bir Hayat Projesi’nde kanserle mücadele eden kadınlar için peruk bağışında bulunuyor. ‘’Birlikte Daha Güçlüyüz’’ sloganıyla yola çıkılan bu proje; bağışlanan peruklar ile tedavi sürecinde saçlarını kaybeden kadınların kendi saçlarına yeniden kavuşana dek aynaya her baktıklarında kendilerini iyi hissetmelerini sağlamayı amaçlıyor.

Türkiye’de her yıl yaklaşık 70 bin kadına kanserin farklı türleri nedeniyle tanı konuyor. Pek çok kadın kanser tedavisi sürecinde kemoterapi görüyor bu tedavinin istenmeyen yan etkilerinden biri de saç kaybı oluyor. Oysa saçların kadının hayatında kendilerini iyi hissetme ve güzellik algısından çok önemli bir yeri var. Saç dökülmesi başlayınca kadın için süreç, adeta daha zorlu bir hale geliyor ve pek çok kadın hasta ‘Kanser olduğumu saçlarım dökülünce anladım’ diyor. Pantene ve Pİ Kadın Kanserleri Derneği’nin ‘Birlikte Daha Güçlüyüz’ sloganıyla yola çıktığı bu projede kadınların aynaya bakmakta zorlandığı o zor dönemlerinde onların yanında olmanın, onlara destek vermenin, seni düşünüyoruz demenin bir yolu da ihtiyaç sahibi kadınlara bağışlanacak peruk olacak.

Kadınların her zaman her yerde kendilerini güçlü hissetmeleri için yanlarında olan Pantene, yeni Pantene Pro-V Miracles Uzun ve Güçlü serisi içeriğindeki bambu, pro-v ve biyotinin etkisi ile saçları koparak dökülmelere ve yıpranmalara karşı koruyor. Zayıf, koparak dökülmeye eğilimli saçlar için mucize olan bambu bitkisi, biyotin ile birleşerek zayıf saçları güçlendirip, %96’ya kadar saç dökülmelerini azaltarak***, saç tellerinizin** güçlenmesine yardımcı oluyor.

%100 daha güçlü** uzayan saçlara sahip olmanıza yardımcı olan Yeni Pantene Pro-V Miracles Uzun ve Güçlü ailesinde şampuan, saç bakım kremi, yeniden yapılandırıcı durulanmayan krem ve dökülme karşıtı koruyucu keratin maske bulunuyor.

* Saç bakım kategorisindeki Nielsen satış bilgilerine dayanan P&G hesaplaması, Mayıs 2018-Nisan 2019
** Şekillendirmeden kaynaklanan yıpranmalara karşı güç, kremsiz şampuana göre
*** Koparak dökülme için, kremsiz şampuana göre