08.10.2019

P&G Future Female Leaders Programı 4. Yılında Devam Ediyor

P&G, satış departmanının “Geleceğin P&G’li Kadın Liderleri” programıyla üniversite öğrencilerini iş hayatına hazırlamayı sürdürüyor. 3 yıl önce başlayan program bu yıl da marka yönetimi, pazarlama stratejileri, satış planlama gibi alanlarda eğitim sunarak kadınların FMCG sektörünün satış departmanlarında kariyer imkânı yakalamaları için ilk adımı atmalarını sağlayacak.

P&G üst düzey yöneticilerinin öğrencilerle bir araya gelerek deneyimlerini paylaşacakları programa 28 Ekim 2019 tarihine kadar başvuruda bulunulabilir.

Procter and Gamble (P&G), kadının toplumsal hayatta güçlenmesine yönelik yaklaşımını hızlı tüketim ürünleri (FMCG) sektörünün geleceğini şekillendirecek kadın satış liderlerini yetiştirmek için geliştirdiği programlarla da destekliyor. 3 yıl önce başlatılan “Future Female Leaders” Programı, dördüncü yılında da birçok kız öğrencinin satış departmanlarında kariyer şansı yakalamaları için ilk adımı atmalarını sağlayacak. Üniversitelerin 3 ve 4’üncü sınıflarında okuyan kız öğrencilerin kabul edileceği programda, öğrencilerin akademik hayatta öğrendikleri teorik bilgileri, iş hayatında nasıl uygulayabileceklerini öğrenmek üzere farklı etkinlikler düzenlenecek.

5 – 6 Aralık 2019 tarihlerinde P&G İstanbul Kampüsü’nde gerçekleştirilecek programda katılımcılar FMCG sektöründe markanın pazara girişi ve satış stratejilerini belirlemeyi, satışın dijital dünyasını keşfederken; P&G’nin sürdürülebilirlik konusundaki projelerini tecrübe etme şansını elde edecekler. Ayrıca çeşitli eğitimlerle donanımlarını artırma ve P&G’nin üst düzey yöneticileriyle ile bir araya gelip hem tanışma hem de fikirlerini paylaşma fırsatı da yakalayacaklar. Programa seçilen kişiler, sonraki süreçte yazılı test ve mülakatlara dahil olarak P&G’de işe giriş süreçlerini hızlandırma şansını yakalayabilecekler.

Programın 4’üncü yılında da birçok öğrenciye ev sahipliği yapması beklenirken, daha önce programda yer alan başarılı isimlerden 7’si ise kariyer yolculuklarına çoktan P&G Türkiye’de başladı. Bu isimler arasında bulunan Bensu Polat, profesyonel iş yaşamına dünyada lider bir firmada başladığı için çok mutlu olduğunu ifade ederken, Banu Küce ise program süresince üst düzey yöneticilerden edinilen bilgilerin iş yaşamında oldukça faydalı olduğunu dile getirdi.

Programa katılmak isteyen kız öğrenciler 28 Ekim 2019 tarihine kadar https://www.pgcareers.com/job/istanbul/p-and-g-future-female-leaders-sales/936/13519861 linki üzerinden başvuru yapabilir.