05.02.2024

SEVGİ, DAYANIŞMA VE UMUTLA YARALARI BİRLİKTE İYİLEŞTİRİYORUZ

P&G olarak 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinin ilk gününden bu yana bölgede hayatı iyileştirme ve geleceği yeniden kurma çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.

P&G olarak felaketin ilk gününden itibaren öncelikle temel ihtiyaçları karşılamaya yönelik ürün bağışlarımıza başladık. Ardından yaşanan felaketin büyüklüğünün ve ihtiyaçların devam edeceğinin farkındalığıyla bölgede hayatın sürdürülebilirliği için projeler geliştirmeye odaklandık. Aradan geçen bir yıl boyunca ürünlerimiz ve projelerimizle bölgede vatandaşlarımızın yanında olduk, olmaya da devam ediyoruz.

  • Türk Kızılayı aracılığıyla ve AFAD koordinasyonuyla, milyonlarca hijyenik ped ve bebek bezi başta olmak üzere kişisel bakım ve temizlik ürünlerimizden oluşan bağışlarımızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Temel hijyen ve kişisel bakım ürünlerimizi bölgeye destek sunmayı sürdürüyoruz.

  • Şekerpınar ve Gebze fabrikalarımızda ihtiyaçları karşılamak üzere gerçekleştirdiğimiz özel üretimle, deprem bölgelerine ürün bağışında bulunduk.

  • Global ve Avrupa merkezlerimizin yarattığı maddi bağış fonları ile International Medical Corps, GlobalMedic, Internation Federation of Red Cross and Red Crescent Socities (IFRC) aracılığıyla Türk Kızılayı, Unicef Türkiye ve Save The Children gibi ulusal ve uluslararası yardım kuruluşları aracılığıyla yaraları sarmak için destek sağladık.

  • P&G Avrupa’dan gelen fonla, Unicef'in 18 yaşına kadar çocuklara ve ailelerine yönelik sosyalleşmek, öğrenmek ve duygularını ifade etmek odaklı etkinliklerin yapılabileceği güvenli ortamlar sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Çocuk, Ergen ve Aile Destek Merkezleri’ni destekledik. Bu merkezlerde sağlanan psikososyal destek ile çocukların ve ergenlerin iyileşmesine, ailelerin hayatlarını yeniden kurmalarına katkıda bulunduk.

  • Tüm dünyadaki P&G çalışanlarının katılımına açık bir bağış kampanyası başlattık. Toplanan bağış miktarıyla aynı tutarda bağış şirketimizce de yapılarak bağış miktarı ikiye katlandı ve afetin etkilerini gidermek üzere çalışan derneklere bağışlandı.

  • Prima Mobil Bebek Bakım Odası tırımız ile afet alanındaki ebeveynlerin, bebeklerini daha rahat besleyip altlarını değiştirebilecekleri güvenli bir alan sunmakla birlikte bebek bezi ve ıslak mendil ihtiyacını karşıladık.

  • Head&Shoulders ve Orkid markalarımızla Kişisel Hijyen Noktalarımız deprem bölgesindeki öncelikli hijyen ihtiyaçlarını karşılamak için AFAD koordinasyonuyla en çok ihtiyaç duyulan ilk haftalarda deprem bölgesinde yer aldı.

  • Fairy ile yürüttüğümüz Boşa Harcama Projemiz için Gıda Kurtarma Derneği’nin lojistik altyapısına bağışladığımız tırımız, Kızılay koordinasyonuyla aktif olarak afet bölgesinde faaliyet göstermeye başladı. Kampanyamızın lojistik altyapısını yeni araç ve donanım yatırımı ile güçlendirerek her ay 1 milyon kişiye gıda desteği sağlama kapasitesine ulaştık.

  • Fairy ile deprem bölgesinde ramazan ruhunu yaşatmak amacıyla, lokal şeflerin ellerinden çıkan yerel tatlı çeşitleri, ramazan şerbeti ve şeker macunu ikramında bulunduk. Kurduğumuz mini çay bahçelerinde insanların tekrar bir araya gelmelerini sağladık. Hacivat -Karagöz etkinlikleriyle çocukların yüzünü bir nebze güldürmeyi başardık.

  • Fairy’nin bölgedeki depremzedelerin yemek ihtiyacının karşılanmasına destekte bulunan ünlü Şef Rafet İnce ile yaptığı iş birliği ile 4 akşam boyunca en çok özlenen yöresel lezzetlerden oluşan iftar menülerini "Fairy Gıda Aracı" ile deprem bölgesindeki çadır ve konteyner kentlerde barınan ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık.

  • İş ortaklarımız Arçelik, Profilo ve Vestel’in desteğiyle faaliyet gösteren Mobil Çamaşır Yıkama Tırlarına Ariel ve Alo deterjan sağlayarak afetten etkilenenlerin temiz kıyafetlere ulaşmasına destek verdik.

  • Gillette-Braun markalarımızla Hatay’da ile mobil berber ve kuaför hizmeti sunduk.

  • Migros & Toplum Gönüllüleri Vakfı ile ortaklaşa yürütülen Ariel Kıyafet Bağışı programı kapsamında depremzedelerin acil kodlu tekstil ihtiyaçlarının karşılanması için bağışta bulunduk. Bununla birlikte kampanyamız dahilinde toplanıp Ariel ile temizlenerek yenilenen kıyafetleri deprem bölgesindeki çocuklara ulaştırdık.

  • BanaBak uygulamamızdaki kullanıcı puanlarını Türk Eğitim Vakfı’nın hayata geçirdiği YARIDA KALMASIN – 2023 Fonu için bağışa dönüştürdük. Depremden etkilenen gençlerin maddi ve manevi olarak desteklenmesi için kullanıcıların bağış destekleri BanaBak tarafından ikiye katlanarak TEV’e bağışlandı.

  • Oral-B markamız ve Türk Diş Hekimleri Derneği ortaklığında ağız sağlığı için toplam 12 adet muayene alanı içeren 6 adet Ağız Bakım Ünitesi kurduk. Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman’daki çadır kentlerde yer alan bu ünitelerde Türk Diş Hekimleri Birliği'nin gönüllü görevlendirdiği diş hekimleri tarafından tedavi hizmeti sunuldu.

  • 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında deprem bölgesinde kadınların acil ihtiyaçlarının karşılanması ve yeniden hayatlarını kurabilmeleri için halk sağlığı, barınma desteği, istihdam desteği gibi pek çok alanda çalışan KEDV’e çalışanlarımız adına destekte bulunduk.

  • “1 Oy 1 Destek” diyerek gerçekleştirdiğimiz Gillette Milliyet Yılın Sporcu Ödülleri kapsamında bu sene rekor katılımla tam 6 milyon oy kullanıldı. Bu zamana kadar yapılan en büyük bağışla deprem bölgesindeki çocuklarımıza spor ekipmanı desteğinde bulunduk.

  • AÇEV iş birliği ve Kadınlarbilir platformumuz aracılığıyla yaklaşık 2000 çocuğa eğitici ve öğretici “Mutlu Çantam” kiti bağışladık.

  • Pantene, Pİ Kadın Kanserleri Derneği ile kemoterapi sürecinde saçını kaybeden kadınlara “Uzun ve Güçlü bir Hayat” desteği sunan peruk bağışı programını deprem bölgesine taşıdık.

  • Orkid ile Suna’nın Kızları’nın Hatay’daki Çocuk Yaşam Merkezi’nin ana destekçisi olduk.

UMUT EVİ PROJESİ

Deprem bölgesinde temel bakım ve beslenme ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarımıza devam etmekle birlikte, bu eforlarımızı daha kalıcı ve sürekli hale getirmek amacıyla Gaziantep İslâhiye’de Umut Evi projemizi hayata geçirdik. Üç ayrı başlıkta hizmet sunan projede;

  • Çocuk ve gençlerin rehabilitasyonunu atölyeler, kültür- sanat eğitimleri, okul destek çalışmaları gibi etkinlikler desteklemek üzere Toplum Gönüllüleri Vakfı ile kurduğumuz Destek Merkezi,

  • 6-16 yaş arası çocuk ve gençlerin voleybol, futbol, hentbol ve basketbol gibi ana branşlarda spor eğitimi almalarını sağlayan, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz Spor Okulu,

  • Temel ihtiyaçları karşılamak üzere P&G markalarıyla sunduğumuz ağız bakım ünitesi, çamaşırhane, bebek bakım odası ve kütüphane yer alıyor.

P&G olarak iş birliğinde olduğumuz yardım ve kamu kuruluşlarından aldığımız bilgiler doğrultusunda yeni destek projeleri üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Biliyoruz ki sevgi, her kapıyı açtığı gibi her yarayı da iyileştirir. İnanıyoruz ki birlikte iyileşeceğiz.

Umutla Yarına!

#Birlikteİyileşeceğiz
#UmutlaYarına
#UmutEvi